Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2007 16:10 - Похищението на млечния продукт
Автор: rtr Категория: Забавление   
Прочетен: 725 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 

Похищението на млечния продукт

(по действителен случай)

 

 

До  един момент за разлика от повечето мои сънародници изпитвах доверие към нашата държава и по-конкретно към полицията като част от нея. Слушах с възторг всяка вечер изявленията на ген. Бойко Борисов за разбитите наркоканали, приветствах строгите мерки спрямо лицата от подземния свят, възмущавах се от мудността и некомпетентността на съдебната власт. Съобщенията на пресцентъра на МВР за мен бяха чистата и неопровержима истина.

Този светъл период в моя живот обаче ненадейно придоби тъмни краски в късния следобед на 17- ти май, когато аз - един обикновен български студент - станах жертва на подло престъпление. Аз, който бях дошъл да отдам умствения си потенциал на българската столица, пострадах от дръзкото деяние на една сврака, която открадна 200 гр. кашкавал от прозореца на стаята ми в блок 50-ти на студентското градче.

”Що за престъпен свят ”- казах си потресен. Безброй чувства изпълниха душата ми , но главното сред тях бе желанието за отмъщение. Пред мен се разкриваше гледката как залагам капан, в който хващам свраката и я обесвам на прозореца си за назидание на себеподобните й, подобно на Робинзон Крузо. После обаче се замислих, че Робинзон е бил съвсем сам на острова в онзи момент, даже Петкан го е нямало и затова той е прибягнал до този варварски способ. Докато днес, в 21 век има кой да защити правата ми - българската полиция. Затова и се отправих към 7-мо РПУ на територията на Студентския град.

На това място споменатите тъмни краски, появили се в живота ми, еволюираха в необятни черни петна, покриващи целия ми хоризонт. Какво имам предвид - посрещнаха ме учтиво, но ми казаха да изчакам, в момента бяха задържали някакви за серия въоръжени грабежи. Още тук пролича слабата организация и липсата на адекватни приоритети в работата на полицията. Кашкавалът е бързоликвидна стока, а свраките се отличават с развита мобилност и голям апетит. Пропиляваше се възможността за разследване по горещи следи. Най-сетне дойде и моя ред да изложа проблема си. Направих го, но странно защо не видях в очите на оперативните работници и следа от разбиране.

”Веднага проведете пълно, обективно и всестранно разследване”, опитах се да ги стресна, демонстрирайки правна терминология, но уви не успях. Вместо това заваляха куп оправдания за бездействието им. Един каза, че свраката не била наказателноотговорно лице. Позната приказка, пак закона им е крив. С изненада разбрах и че за свраките в района не се води наказателна регистрация, както и че в личния състав на 7-мо РПУ няма нито един орнитолог. Друг полицай ме пита какво съм се разтичал толкова за един кашкавал, това било маловажен случай. ”Ама дори и така да е”- казах им – “Нима трябва да чакаме свраките да се усъвършенстват в престъпната си дейност”. Те, чавките, сокериците и изобщо цялото семейство ”Вранови”, както са известни на изследователите им, са познати с криминалните си прояви от векове и борбата с тях датира още оттогава. В литературата е описана акция по залавянето на един техен предтеча чрез използването на агент-провокатор, дегизиран като лисица. Акцията завършва с частичен успех, като е върнат предметът на престъплението(парче сирене), но извършителят не е заловен. Както виждате престъпната им дейност търпи развитие, преди са отмъквали сирене, а сега и кашкавал. Историята ни дава последен шанс да ги спрем, в зародиш, иначе рискуваме да се ориентират към наркоразпространението, а тогава ще е късно.

 Мислех за всичко това, докато напусках кабинета. Споделих тревогите си с гражданите, чакащи отпред и те пострадали и търсещи закрила. Тези хора, за разлика от субектите вътре, ме разбраха, с тях говорехме на един език. Оказа се, че те, техни познати или познати на техни познати са се сблъскали с моя проблем. Запитахме се няма ли възмездие за свраките. Според едни дори и полицията да хване свраката, съдът щял да я пусне. Други смятат, че полицията няма как да я хване, защото не разполага с хеликоптери, а за това е отговорен министърът на финансите. Трети гражданин, очевидно навътре в нещата от живота, каза че свраките са недосегаеми, защото имат имунитет. Били в Червената книга. Това последното не го разбрах съвсем, сигурно има в предвид, че са били сътрудници на Държавна сигурност. Кой знае, може и така да е. Още повече, че до мен по-късно достигнаха сведения, че цялата фамилия ”Вранови” се ползва с протекцията на висша особа в обществено-политическия живот на страната, притежаваща дворец на югоизток от столицата.

След като чух последното, вече нямам смелост и сам да раздам правосъдие. Крия продоволствията си в стаята и се моля летящата напаст да не започне да извършва посегателства срещу живота и здравето ни.

      Молете се и вие, колеги от Студентски град!

             Дано Хичкок не се окаже пророк!

 

 

 

  2004


Тагове:   млечния,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - Това е първият случай, в който св...
04.07.2007 17:58
Това е първият случай, в който сврака краде от лисица! Документирай го и го прати на Гинес :-)))
Добре дошъл!!!:-))
цитирай
2. potrebitelskoime - мамицата им и свраки...
05.07.2007 16:02
няма никва справедливост в тая държава :))
поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rtr
Категория: Забавление
Прочетен: 9651
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930