Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2007 15:07 - ПРОТОКОЛ
Автор: rtr Категория: Забавление   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2007 15:14


 

ПРОТОКОЛ

от записа на детското предаване “Ала - Бала”,

извършен на 26.06.2006 год. между 11 и 1145 часа в трето студио на БНТ

 

Действащи лица:

1.    Господин Ала – Бала

2.    Водещата на предаването Ади

3.    Участник № 1 – Бойко Борисов

4.    Участник № 2 – Волен Сидеров

 

 

Ади: Здравейте деца!

Ала-Бала: Здравейте, мили приятели! За мен е голямо удоволствие да ви представя водещата на предаването Ади.

Ади:  А за мен е още по-голямо удоволствие да ви представя Господин Ала – Бала, по-очарователен от всякога. Изглежда хубавото време ти се отразява благотворно. Нали, Ала – Бала?

Ала-Бала:  Да, и не само на мен Ади, но нека да не губим време и да представим днешните ни гости.

Ади:  Да не губим!

 

Глас зад кадър на фона на фотоснимки: Първият ни гост днес е роден в гр. Банкя, бил е много палаво дете по негови думи. Обичал да се рови в боклука, да го носи в дворовете на съседите и там да го заравя. Обичал да играе на стражари и апаши. Поради липса на деца в близост играел едновременно и двете роли. Тъй като повече му харесало да залавя сам себе си отколкото да бяга от себе си се насочил към професията на полицая. След много перипети станал главния такъв в държавата и постигнал мечтата си.

 

Ади:  Представяваме ви кмета на столицата Бойко Борисов.

Ала-Бала:  Здравейте, господин кмете! Радвам се да ви видя.

Бойко Борисов: Здравейте! И аз се радвам, че съм тук, макар че до четири сутринта с Милор трябваше да се разправяме с тия селяни от Радомирско да пуснат боклука и то след като едвам ги събрахме. Кой се покрил в мазето, кой в кочината, трети се качил на върха на ореха. И за всичко това е виновен оня …

Ади:  Господин кмете, нека представим и вашия противник днес.

 Бойко Борисов:  Който е излязъл срещу мен добро не е видял – и червени, и сини, и пембени. Между другото тебе не те ли разследвахме за умишлено заразяване с венерическа болест?(Въпрос към Ала - Бала)

Ала-Бала:  Господин кмете, моля ви, няма такова нещо.

Бойко Борисов:  Сигурен ли си? Май беше нещо алинея втора, некакви непълнолетни лица, а?

Ади:  Господин Борисов, бъркате Ала – Бала с някой друг, нека видим вашия противник!

Бойко Борисов:  Айде да го видим кой е!

 

Глас зад кадър на фона на фотоснимки: Вторият ни гост днес е роден в гр. Ямбол, според близките му бил едно нормално дете. В училище се увлякъл по изкуствата и постъпил в театралния кръжок. На 11-годишна възраст изиграл върховата си роля с превъплъщението в образа на заптието, заловило Васил Левски при Къкринското Ханче, по пиесата “Оперативно – издирвателни действия в Османската империя” с автор учителя по трудово обучение. Не продължил във ВИТИЗ, защото в казармата бил спечелен за национализма от двама цигани, които му разяснили философията на Ницше.

 

Ади:  Приветстваме народния представител Волен Сидеров

Ала-Бала:  Добре дошли, господин Сидеров! Благодаря, че приехте нашата покана. Сигурно се познавате със съперника си.

Волен Сидеров: Познаваме се. Благодаря и аз! Винаги съм казвал и показвал на уважаемите българи, че не се страхувам да участвам във всяко едно предаване и да отговарям на всякакъв род въпроси за разлика от лакеите на турския империализъм, които …

Ади:  Господин Сидеров, нека се съсредоточим върху нашата игра. Очакват ни много приятни моменти и ….

Волен Сидеров:  Разбирам и за да покажа, че съм напълно наясно със ситуацията, ще отправя един упрек към вашето предаване. Виждам, че уважаемият господин Ала – Бала е възприел образ на портокал - един небългарски плод, цитрус, една чужда на българския вкус фруктоза, която обаче упорито лансират. Образът, който Вие, господин Ала – Бала, представяте трябва да бъде на наши родни растителни продукти – ябълка, круша, мушмула, джанка, дренка, праз, кромид, чесън …

Ала-Бала:  Ще си взема бележка, господин Сидеров, обещавам! А сега, Ади, нека започнем с първата игра.

Ади:  Да започнем! В нея ще трябва да разпознавате какво са нарисували нашите приятели - децата.

Бойко Борисов:  Когато бях в министерството трябваше да организираме разпознаване на едни айдуци, дето бяха задигнали два пръча. Само не си спомням айдуците ли требваше да разпознават пръчовете или пръчовете  тях.

Ади:  Това тук е различно, господин кмете. Нека започнем с вас, изберете си една от папките и после ще можете да зададете пет въпроса на Ала – Бала, за да отгатнете какво е нарисувано. На въпросите трябва да може да се отговори с ДА или НЕ.

Бойко Борисов:  Избирам червената папка.

 

Приложение № 1

image

 

Ади:  Не бих казала, че направихте труден избор, господин кмете. Ако сте готов, може да започнете с въпросите към Ала – Бала. Той много обича да му задават въпроси. Нали, Ала – Бала?

Ала-Бала:  Да, обичам!

Бойко Борисов:  Когато ти ги задавам аз, няма как да не обичаш. И така, внимавай! Първи въпрос: Какво е нарисувано на рисунката?

Ала-Бала:  Но …!?

Бойко Борисов:  Какво “но”, бе!? КАКВО “НО”, БЕ!? (Бойко Борисов пристъпя към Ала – Бала, събличайки сакото си. Водещата Ади застава на пътя му.)

Ади:  Господин Борисов, Ала-Бала иска да ви каже, че въпросите, които можете да му задавате, трябва да имат единствено възможен отговор Да или НЕ. Това са правилата на играта.

Бойко Борисов:  Е, щом са такива, да помисля……! Така, първи въпрос: Това фокусник ли е?

Ала-Бала:  Фокусник ли??? Не, не е фокусник.

Бойко Борисов:  Гледай ти. Добре, това иманяр ли е?

Ала-Бала:  Не.

Ади:  Господин кмете, огледайте по-добре рисунката, нещо може да ви направи впечатление.

Бойко Борисов:  Да, интересно! Лицето върху надгробна могила ли е стъпило?

Ала-Бала:  Не, не е надгробна могила.

Бойко Борисов:  А-а, ще я разбера аз тая работа! (Бойко Борисов вади GSM и набира номер)  Ало, Китов, абе има тука един ваш човек , не мога да го разбера кой е и къде е. Едно високо момче, стройно, при некакви разкопки е. Да, да, не знаеш …? Е-е, нищо! При тебе как е, Тереси – Мереси, Севтове – Мевтове, копате си. Абе, я виж не може ли да складираме неколкостотин бали на Голяма Косматка. Да, виж там какво е положението, па ние си знаеме. Айде! (По време на разговора водещата Ади се опитва да прекъсне кмета с жестове, той не я забелязва.) Да, докъде бях стигнал?

Ади:  Ала – Бала ви каза, че това не е надгробна могила. Имате право на още два въпроса.

Бойко Борисов:  Вижте какво, отказвам се! Това го е рисувал някой, който си няма представа нито от линии, нито от цветове. Това е бил некакъв недоразвит.

Ала-Бала:  Но, господин кмете, рисунките са рисувани от деца!

Бойко Борисов:  Е, та и аз това казвам! Друг път поканете Вежди, поканете оня Мърквичка ли беше?! Те да ви нарисуват нещо, което да може да се разбере какво е и да не се излагате по тоя начин!

Ади:  Това е прецедент в нашата игра, досега нямахме отказал се, но в такъв случай да видим какъв е верния отговор…… КОМИНОЧИСТАЧ, това е коминочистач.

Бойко Борисов:  Абе и аз го видях, че се върти около нещо като комин, но викам си не прилича на Дядо Мраз, нито е щъркел. Ако, както ви казах ….

Ади:  Да, господин Борисов, но сега трябва да видим как ще се справи господин Сидеров. Господин Сидеров, за вас остана синята папка! Синият цвят носи ли ви късмет?

Волен Сидеров:  Народът е казал: Какво е морето? Синьо. Какво е небето? Синьо. Какви са очите на Апостола? Сини. Какъв е на Румен Петков гъ..

Ади:  По-добре да спрете дотук. Ето и вашата рисунка.

 

Приложение № 2

 image


Ади:  Огледайте добре нарисуваното! Ала-Бала очаква вашите пет въпроса.

Волен Сидеров:  Ясно! Това е поредната провокация на доказания престъпник Румен Петков и неговата партия спрямо мен, така че не виждам друг изход освен да напусна студиото.

Ала-Бала и Ади:  Но, господин Сидеров, това е детска рисунка, моля ви останете, нашите зрители децата ще бъдат разочаровани.

Волен Сидеров:  Добре оставам, но държа да отбележа колко е жалко и същевременно страшно, че червената мафия използва деца за гнусните си планове. Всъщност логично бе да се предположи, че след като изпратиха срещу мен пенсионер и студент, те ще продължават да свалят възрастовата граница на вербуваните от тях.

Ади:  Господин Сидеров, убедена съм, че грешите. Ще се опитате ли да отгатнете все пак.

Волен Сидеров:  Не, няма смисъл, всичко е ясно.

Ади:  Да видим отговора тогава. И той е РАЛИ, иначе казано състезание с автомобили.

Волен Сидеров:  Всички добре знаем какъв всъщност е верния отговор! Ще поискам от Медийната комисия в парламента да вземе отношение към този вид намеса на МВР в предаване на националната телевизия. Освен това ще поискам право на отговор. Държа да поканите Румен Петков и аз да му нарисувам една рисунка.

Ади:  Ние наистина може да го поканим, но останалото е извън нашите възможности. И така, Ала-бала, никой не успя да познае в първата ни игра.

Ала-Бала:  Така е, Ади, но вярвам, че тепърва предстои нашите гости да се разиграят. Втората игра ще им даде тази възможност.

Ади:  Да се надяваме! Господа, сега нашите приятели от Целодневна детска градина “Миньорче” – гр. Перник ще ви опишат една дума, а вие ще трябва да я отгатнете. Да видим как се казват децата и какво ще ни опишат.

 

На екрана тръгва видеоматериал, в който четири деца казват имената си - Татяна, Дончо, Влади и Кузо, след което започват в разбъркан ред следното описание:

“Той ходи, когато другите хора спят. На сутринта не знае къде е бил. Понякога е с пижама, но може и да е по гащи. Той спи и ходи. Ходи до хладилника и яде или пие. Върви по средата на улиците или по терасите на блоковете. Ходи на зиг-заг.Не, не само на зиг-заг, може и направо да ходи или назад. Той не вижда хората. И хората не го виждат, нали спят. Винаги се прибира вкъщи да си закуси, защото се е уморил.”

 

Ади:  Така, напишете предположенията си на табелките пред вас. Готови ли сте? Обърнете ги едновременно към камерите. Ала-Бала да прочетем какво са написали нашите гости.

Ала-Бала:  Господин Сидеров е написал АЛКОХОЛИК, в скоби ПИЯНДУР??! А господин Борисов …, това е малко дълго, така че да се приближа. Значи написано е ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛ, ИЗПЪЛНЯВАЩ ОПЕРАТИВНА ЗАДАЧА ПОД ПРИКРИТИЕ В УЛИЧНА ОБСТАНОВКА МЕЖДУ 22.00 ЧАСА И 06.00 ЧАСА ОТ ДЕНОНОЩИЕТО.

Ади:  Интересни отговори, особено втория, но да видим дали са правилни. И така правилният отговор е СОМНАМБУЛ. Какво ще кажете, господа?

Бойко Борисов:  Очевидно е, че някой е заблудил децата. Все пак за Перник не отговарям, но гарантирам на гражданите на столицата, че са взети необходимите мерки сомнамбули да не биват допускани до улиците. Съгласували сме го с КАТ, с ИНТЕРПОЛ, с посолствата. С тази цел беше затворена за автомобили Витошка, тъй като липсата на трафик кара въпросните лица да минават оттам и ние съответно ги задържаме.

Волен Сидеров:  Аз смятам, че при такова управление на държавата и по специално на МВР, гражданите тепърва ще са потърпевши на такива лица. Аз самият съм бил нападан от такива пред Телевизия СКАТ. Добре, че с мен бе колегата от АТАКА Павел Чернев, за да ги респектира по подходящия начин. Тези хора дори се опитват да създадат партия, която да отнеме от нашия вот. Именуват се БНС, зад което стои Български Националисти Сомнамбули. Техният лидер Боян Расате е взел името на злополучния български княз, който искал да наложи езическите вярвания и в частност сомнамбулизма като официална религия в държавата, за което бил ослепен от баща си и детрониран. Трябва да се знае, че Расате е псевдоним, който цели да скрие наименованието Тераса, а както и децата казаха, тези лица обичат да се катерят по терасите. За тях терасата е това, което е храмът за християните, а парапетът й е молитвеното място, на което те застават, когато изпаднат в транс.

Ади:  Ала-Бала, убедена съм, че досега не си чувал нещо подобно.

Ала-Бала:  Права си, дори не мога да се осъзная от чутото. За децата да не говорим. Но да преминем към последната ни игра. Тя може да ни отрезви.

Ади:  Съгласна съм! Господа, в третата игра ще чуете детска песничка с пропуснати думи, които вие ще трябва да отгатнете. Не вярвам да има нещо неясно, така че да чуем песничката.

 

Пред камерите излиза група деца, които се канят да запеят, но Бойко Борисов ги прекъсва.

 

Бойко Борисов:  Вижте какво, мисля, че аз и Волен отделихме достатъчно време на вашето предаване. Деца, вас ще ви поканя да изпеете нещо в общината, обадете се там другата седмица и ….

Ади: Но, господин Борисов още не сме свършили, предаването трябва да има някакъв край.

Бойко Борисов:  Ако има някави награди, давайте ги! След 15 минути имам пресконференция, на която ще обявя, че общината ще поеме санирането на панелки, ако живущите се съгласят върху покрива на блока да се съхраняват бали или да се изгради инсталация за преработка на отпадъци. Цяла година работим по този проект, затова ще ме разберете. Той е и във ваша полза.

Волен Сидеров:  Всъщност и аз трябва да тръгвам. В 12.00 часа пред Министерския съвет има организиран спонтанен протест на граждани, покрай когото трябва да мина случайно, за да ме призоват да държа реч.

Ади: Заповядайте в такъв случай по една фланелка с лика на Ала-Бала. Можете да ги облечете за предстоящите си изяви. Господин Ала-Бала ще е много доволен, нали?

Ала-Бала:  Разбира се, за мен ще е чест!

Бойко Борисов и Волен Сидеров:  Ще видим. Ще преценим според обстановката.

Ала-Бала и Ади:  Довиждане, деца, ще се видим другата събота. Бъдете отново с нас!

 

 

29.06.2006 год.                                                        
гр. София

 

 

Протоколът е изготвен възоснова на видеоматериал от VHS касета № 14752/2006 по архива на БНТ. Същият е приложен към решение № 321/30.06.2006 на УС на БНТ, с което се забранява излъчването на записа и предаването се сваля от програмата на Канал 1.

 

 

 

 

 

Р. Р., 2006

 

 

 

 

 

 


 


Тагове:   протокол,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rtr
Категория: Забавление
Прочетен: 9653
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930